16 Haziran 2009 Salı

Mosquito'nun kelebekli ayna çalışması


Bu ayna çalışması yaklaşık 10-15 gün önce bitmişti,bir türlü siteye koyma fırsatı bulamamıştım.Yapılış aşamalarını vs. çektim,son haline getirdim.Sergiye yolladım.Sonra bir haber geldi,dekorasyon yapılırken aynam kırılmış. :( Çok üzüldüm. İyiki fotoğraflarını çekmişim dedim kendi kendime. Şu an elimde kalanlar,yeni kestirilmiş bir ayna ve kelebekler..Tekrar yapılmayı bekliyorlar.Oysa ki gece 2'lere kadar bitirmeye uğraşmıştım ühü :(
Olsun sağlık olsun diyorum kendime ve anlatmaya koyuluyorum:))

İlk önce aynanın şeklini belirledim ve aynanın üzerine kalıpları yerleştirdim.


Sonra renkli camlardan kelebekleri kesmeye koyuldum.Sağ ve sol tarafın kelebeklerinin hepsini kestim,bir taraftan rodajlarını yaptım,yani makine ile kenarlarını düzelttim.


Kesilmiş olan camların,kalıp üzerindeki görüntüleri..



Sonra teker teker camların kenarlarını folyo ile sardım ve düzelttim.



Vee,en son aşama da -en zevkli olanı bana göre:) - lehimleme aşaması.Aşağıda çalıştığım masayı görüyorsunuz,biraz dağınık oluyor bu çalışma, görüntü kirliliği için affedin:))



Kelebekleri lehimleyip birbirine tutturdum.



Son olarak da,lehimlediğim kelebekleri iyice yıkadım.Biraz da cam sil ile parlattık mı iş tamamdır.Bazıları cila da sürüyor,güzel parlasın diye.Bende olmadığı için kullanmadım.

Ve aynanın üst kısmına folyo geçirip,kelebekleri aynaya lehimledim.İstenilirse soğuk silikon da kullanılabiliyormuş.Ben hiç kullanmadım,evde yoktu,lehim ile hallettim.


İşte bu kadar..:) Fotoğraflar cep telefonu ile çekildi, amatörce oldu,kusura bakmayın..

Sonu kötü oldu,kırıldı.Ama napalım biraz daha uğraşıp onaracağım.Yeni projelerde buluşmak üzere.Sevgiler:)

42 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir çalışma.Ağzım açık inceledim.Gerçekten harika! ne kadar güzel elinden böyle ince işlerin gelmesi..hayran kaldım kelebeklere..Kırılmasına bende çok üzüldüm.Bunca emekten sonra çok üzücü am nazr çıkmış diye kendini teşelli edebilirsin.Ben öyle yapıyorum :)

    Eline sağlık gerçekten çok güzel..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. harikaaa olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Kelebekleri herzaman severim.Cok güzel yapmıssınız.Umarım en kısa zamanda aynanızı tamir edersiniz.Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Mosguito sanırım aynana nazar değmiş.Sen bunu aynanın güzelliğinin tescili olarak görmeye çalış.Sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. şahane birşey olmuş.çok beğendim.sanat eseri gibi.kırılmış ama canın sağ olsun sen dahada güzellerini yaparsın sevgiler.kekcafe

    YanıtlaSil
  6. Canım çok güzelll ellerine emeğine sağlık...
    Ama kırılması kötü olmuşşş

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Zehra Gürgen,övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ederim,eksik olmayın..Sevgilerimi gönderiyorum:)İrem,ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.Aida,teşekkür ederim,en kısa zamanda elime alıp,düzelticem:)Yumak Sepeti,yorumunuz için teşekkür ederim,nazar olabilir mi gerçekten:)Şehnaz,çok teşekkür ederim değerli yorumun için.Pembe tatlar,evet işin sonu kötü oldu:)En kısa zamanda düzelticem inşallah:)Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar,öpüyorum,sevgiler.)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş üzüldüm ama düzelteceğim dediğini görünce sevindim.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzelmişgerçekten çok beğendim. Yapımını çok kolaymış gibi anlatmışsınız da nasıl öyle düzgün kestiniz o renkli camları?
    Kırılması üzücü bir durum gerçekten ama canınız sağolsun "cana geleceğine mala gelsin" derler.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Harikasın. Vitrayla uğraştığını bilmiyordum. Aynaya çok üzüldüm, nazar değmiş, iyi ki de kırılmış diyelim. Kelebekleri de mi kırılmış?
    Kelebekler folyosuz bile çok güzeller. Elelrine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. İçimdeki yolculuk teşekkür ederim yorumun için.Sadece uğraşıya ve geçen zamana üzüldüm,yoksa yapılır tekrar,problem değil canım.Teşekkürler,sevgiler:)
    Bizimgibiler,tabiki pek kolay değil aslında.Vitrayın en zor kısmı cam kesme tarafı.El alışkanlığı oldu diyelim:)Bir de resimdeki camlar,kesimden sonra rodaj işlemi de yapılmış hali,yani çapakları vs. alındı.Yorum ve ziyaretin için teşekkürler canım:)
    Sesiber,beğendiğine sevindim.Kelebekleri kırılmamış,sadece bağlantı yerlerinden kopmuş,tamir edilebilir yani.Sitede 2 ad. daha vitray çalışmam var,dilersen bakabilirsin canım.Teşekkürler,sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Canım bende üzüldüm ama yapacak bir şey var tamir etmek.Mutlaka tamir et çünkü çok çok çok güzel olmuş.Vitray çalışması çok zor bir çalışma...
    Eline emeğine sağlık...Çok yeteneklisin!
    Bu yeteneğinden dolayı kutluyorum seni..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. :)Şanslıcım çok teşekkür ederim güzel sözlerinden dolayı.Senin gibi yaratıcı,üretken ve yetenekli birinden bunları duymak çok güzel.Öpüyorum seni,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. Beautiful!

    I changed the name of my blog and accidently deleted my followers grrr! Can you come back over and follow me again? Thanks darlin!!

    YanıtlaSil
  15. ellerinize saglık hepsi cok güzel

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Mosquito,

    hayran oldumn ellerine sağlık...Çok çok güzel olmuş hakikaten, ekrana yapışık seyre daldım... Kırılması elbette çok üzücü, hele hele saatlerce emek verilince kaldı ki insan her yaptığını kendi elinden çıkan her objeyi kendi çocuğu gibi görüyor ve başına bişey gelmesi de çok üzüyor...Ama kesinlikle nazar çıkmış, derler ya cam kırığı mutluluk getirir...Sana bol bol mutluluklar getirsin...

    Ayy çok konuştum, kaçtım ben...

    sevgiyle kal canım...

    YanıtlaSil
  17. Rachel,thank you very much:)Berina,ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim:)Düş Bahçesi,gerçekten öyle,çocuğu gibi görüyor:)Ben de nazar diye düşüneyim,iyi düşünmek lazım değil mi:)Güzel ve değerli yorumun için çok teşekkür ederim,sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. çok güzel olmuş,ben de nazar değdiğini düşünüyorum, kırılması normal:)) çok emek verilmiş bir çalışma, elinize sağlık..
    bence bu kelebeklerden 2 ayna da çıkar, kırılmışken yarısını başka bir aynaya uçurabilirsiniz:D aa yazarken bi şey daha aklıma geldiii birkaç tane firar etmiş kelebek de duvara yapıştırılabilir;)

    YanıtlaSil
  19. zıyaretın ve yorumun ıcın tesekkurler arkadasım ....


    guzel bı proje olmus:)

    bu arada elımde yusufcuk bocegı var bussuru (ben kucukkken bu boccege helıkopter bocegı derdım :)))) ıstersen header yapayım sana :)

    YanıtlaSil
  20. Edacım çok mutlu olurum,teşekkür ederim.Sana söyleyecektim,utandım:)O kadar güzel çalışmaların var ki..Sevgiler..
    Biryaşımadahagirdim,süper fikirler vermişsin,firar etmiş kelebek fikri çok hoşuma gitti özellikle:)Biraz önce işyerimdeki müdürümüz de aynanın aşağısını da oval yapabilirsin diye bir yorumda bulundu,bana da güzel bir fikir gibi geldi,belki yenisini bu şekilde yapabilirim.
    Arkadaşlar,sayenizde yeni yeni fikirler ediniyorum,değerli yorumlarınızı eksik etmeyin olur mu:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. aa evet oval çok güzel olur. aynanın yeni halini merakla bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
  22. :)En kısa zamanda yapmaya çalışıcam biryaşımadahagirdim :)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. Çok üzüldüm pek güzel olmuş :( Olsun ama sen çok daha güzellerini yaparsın birşey kırılınca nazar gitti derler :)

    YanıtlaSil
  24. Çok beğendim, kelebekler aynaya çok yakışmış. Geçmiş olsun, kırılmış ama kelebekler duruyormuş telafisi mümkün. Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  25. Bayıldım! Bir arkadaşım kuşlu güzellikler biriktirir, bu kuşlu olaydı hemen göz koyardı kesin.

    YanıtlaSil
  26. Z fashion,teşekkür ederim güzel yorumun için:)Marifetli peri,evet neyseki kelebeklerin camları kırılmamış,bağlantı yerlerinden kopmuş,telafi edicem neyseki:)Tijen,ben de seviyorum kuşlu çalışmaları,özellikle papağanlıları:)Böyle bir çalışma yapmayı planlıyorum.Yorum için teşekkürler,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  27. Ay şahane olmuş ellerine sağlık üzülme nazar çıkmıştır diyelim içimiz rahatlasın ..

    YanıtlaSil
  28. Muhteşem olmuş! Cam çalışmalarını çok severim zaten. Telafi edilecek olmasına da çok sevindim.

    YanıtlaSil
  29. okadar emek vermissiniz kirilmis,ama siz kirilandan daha güzelini yaparsiniz emeklerinize saglik güzel ve zarif bir ayna olmus romantizimi sevenler icin kacirilmaz

    YanıtlaSil
  30. Ayy çok güzel olmuş ya, ben de çok üzüldüm. Umarım en kısa zamanda yenilerini yaparsın :)

    YanıtlaSil
  31. canım kelebekleri ben çok severim
    senin yaptıkların da süper olmuş
    yazık nazar değmiş aynana
    olsun sen daha da güzellerini yaparsın

    YanıtlaSil
  32. çok harika bir çalışma olmuş.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  33. Asuman canım çok teşekkürler,öyle diyorum ben de:)Lacheen,ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.Baharçiçeği,ben pek romantik değilim ama aynam olmuş,ne mutlu:)Alışveriş cini,inşallah canım,çalışmalara hız vereyim biraz:)Mavi anne,kelebekleri ben de çok severim.Yüzümde hep bir tebessüm yaratırlar.Belki de rengarenk olmalarının etkisi vardır,çok seviyorum:)Bir de büyük kelebekler çalışmak istiyorum,daha ayrıntılı..Kübra zeynep kara,çok teşekkürler canım,sevgiler..

    YanıtlaSil
  34. sablonun hazır kuzum koşşş gel bana

    YanıtlaSil
  35. çok güzel bir ayna emeğnize sağlık kırılmasına bende cok üzüldüm :((

    YanıtlaSil
  36. of ya nazara mı geldi acep.çok güzel olmuş çoook beğendim.ellerine sağlık.umarım onarırsın.sevgiler

    YanıtlaSil
  37. Edacım çok teşekkür ederim,çok şirin bir çalışma olmuş,sevgiler.e.esma.a,canım değerli yorumun için teşekkür ederim.Nihan,sanırım öyle oldu,teşekkür ederim:)Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar,sevgiler..

    YanıtlaSil
  38. Kırılmasına üzüldüm hatta sergilenememesi çok büyük kayıp olmuş. Gerçekten çok güzel Ellerinize sağlık. Sevgiler... Heralogy

    YanıtlaSil
  39. Cok güzel bir calisma olmus, rengarenk kelebekler cok hosuma gitti :)

    YanıtlaSil
  40. Akasya çok teşekkür ederim değerli yorumun için.Kelebekgibi,teşekkür ederim.Rengarenk herşeyi çok seviyoruumm:))

    YanıtlaSil
  41. slm çalışmaların bir amatör olarak bayağı iyi arkadaşım ben tiffany ve kurşun vitrayda 25 yılımı verdim atölyemin ismide tiffany vitray başarılar dilerim sana

    YanıtlaSil
  42. Bülent bey çok teşekkür ederim..Tiffany vitray'ı duydum.Amatör olarak uğraş verdiğim vitray çalışmalarımı beğendiğinize sevindim..İyi günler..

    YanıtlaSil