9 Mart 2009 Pazartesi

Japon uşağı :))


Japon tasarımcı Kıta Usagı tarafından tasarlanan bu bebekleri çok sevdim..Tasarımcının ismini ilk gördüğümde ''Kita Uşağı'' diye telaffuz ettim,sonradan çok güldüm kendi kendime :)) Çok hoş bebek modelleri var burada.El becerisi olanlar,çocuklarına yapabilir..

14 yorum:

  1. ha usagum ha... horon teperler mi acaba.. saka bir yana, hoslar ve begendim... Sevgilerimle, medinem

    YanıtlaSil
  2. '' Öğretmenim, tuvalete gidebilir miyim?''

    Yukarıdaki cümle, öğrenim hayatımız boyunca sıkça sorduğumuz sorunların başında geliyor, değil mi? Yıllar sonra, Adıyaman'ın Gerger İlçesi, Kaşyazı Köyündeki Karük İlköğretim Okulu'ndaki manzarayı "Haberturk İnternet Haber Sitesi'nde" görünce; ' Meğer şanslı azınlıktanmışız ' dedim kendi kendime.

    Evet, yanlış duymadınız. Ben ve bu yazıyı okuyan sen, şanslı azınlıktanız. Anadolu'da bir çok okulun türlü fiziki sorunlarını, öğretmen eksikliğini duyardıkta, insanın en temel ihtiyaçlarından birisi olan tuvalet ihtiyacını gidermenin başlı başına bir sorun olduğunu aklımıza getirmezdik. Onca yetersizliklere rağmen Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu çağdışı manzarayı eğitim neferimiz Ahmet Elmacı sayesinde öğrendik.

    Haberturk İnternet Haber Sitesi'nde yayınlanan ' Tuvaletsiz Okul ' haberi bizi harekete geçirdi. Hem gelecek nesillere kalıcı bir temizlik alışkanlığı kazandırmak hem de okullarımızın olmazsa olmaz bu fiziki zorunluluğunu hayata geçirmek adına; www.okulumuzatuvalet.org sitesi altında '' Okulumuza Tuvalet '' adlı projeyi hazırladık.

    Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu geri kalmış manzara ne ilk ne de son...Fakat bu olumsuz manzarayı düzeltmek bizlerin elinde. Karük İlköğretim Okulu'nda olduğu gibi Anadolu'nun birçok köyünde çocuklar sizlerin desteklerini bekliyor... '' Okulumuza Tuvalet '' projesi ile sizde bu harekete ortak olun...

    www.okulumuzatuvalet.org
    destek@okulumuzatuvalet.org

    YanıtlaSil
  3. çok şekerlerr , benim çocuğum yok yeğenlerime yapmayı deneyeyim bari :)

    hatice

    YanıtlaSil
  4. merhaba,

    bu harika cici bişi objeler, bebekler, herşey

    bloğun bana neşe verdi,

    harika hepsi de,

    iyiki gelmişsin bana

    yine beklerim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Güzel yorumlarınız için teşekkürler mavianne; ben de sizin sitenizi çok sıcak ve hayattan buldum,görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  6. Bizim minik bayılır herhalde bu bebeklere!

    YanıtlaSil
  7. Bunlar çok güzeller...
    Bende dikkate alıcam...
    Görüşürüz canım...
    sevgiler
    ŞANSLI

    YanıtlaSil
  8. Başka türlü yaptığım bebekler için (ne biçim cümle bu daha anlamlısını kuramadım) hazırladığım iskeletlerim var. Böyle giydireyim onları. Fikir için çok teşekkürler.
    Bu arada ben kendime yapıcam, çocuğuma değil, olabilir mi?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. :)) Sesiber evet,zaten çocuklar bahane..Kendimiz için yapıyoruz birçok şeyi aslında da,kendimizi kandırıyoruz,çocuklara yapıyoruz diye..

    YanıtlaSil
  10. Süper çok güzeller..Alışılagelmişin dışında..

    YanıtlaSil