30 Haziran 2009 Salı

Mozaik yapımı

Malzemelerimi aldım,zaman bulup yapması kaldı:) Biliyorsunuz cam ve cam sanatlarına karşı bir ilgim var.Daha önce mozaik yapmadım ama nasıl yapılacağını biliyorum,bu video ile biraz daha pekiştirdim diyebilirim.Ben cam makası (zakzak makası diyorlar) almayı bekliyordum,ama videoyu izlerseniz eğer,camı parçalara ayrmanın daha kolay bir yolu varmış..Torbaya doldurup çekiçle kırmak :) Güzel fikir,sevdim :) Sonra da silikonla yapıştırmak,derz dolgu ile araları doldurmak ve sonra da nemli bezle temizlemek.İşte bu kadar basit:) Bence denemeye değer..

29 Haziran 2009 Pazartesi

Tahta broşlar..


Hemen hemen her malzemeden takı yapılıyor.Ama bence ahşabın yeri ayrı.Takıya sıcak bir hava veriyor bence.Bu broş örnekleri,daha önce karşılaşmadığım türden,bence çok sevimli..Kaynak

27 Haziran 2009 Cumartesi

Polyvore mimi

Tasarım mekanı'ndan Medinem'e, birkaç gün önce yayınladığı postta oluşturduğu giysi kombinasyonunu nasıl yaptığını sormuştum.Bana anlattı.Siteye girdim ve çok hoşuma gitti.Birsürü seçenek var ve oldukça da zevkli şeyler.Hemen ben de oluşturdum.Sonra bunu diğer blog arkadaşlarımızın da yapmak isteyebileceğini düşündük ve mime dönüştürdük.Ee ne de olsa bayanız,hepimiz seviyoruz giyim kuşam ile uğraşmayı :) Bir de blog arkadaşlarımızın stillerini öğrenmek güzel.Haydi hanımlar,bu mimi isteyen herkes yapabilir.Zevkli olduğuna garanti verebilirim :)

23 Haziran 2009 Salı

Billboard reklamları zeka ister !

Zekice yapılan reklamlar ilgimi çekiyor.Başarılı bir reklam,ürünün satışlarını ciddi şekilde etkileyebiliyor.Bu postta, dizaynları ile dikkatleri üzerlerine çeken billboard reklamları paylaşıyorum sizlerle.Bakalım sizler de beğenecek misiniz?


Kaynak

Yiyecek şeklinde mum modelleri

Dekorasyonda mum kullanmayı seviyorum.Klasik görünümlü mumlar kullanıyorum normalde.Nette dolaşırken karşıma bu yiyecek şeklindeki mumlar çıktı,paylaşmak istedim..


Kaynak

22 Haziran 2009 Pazartesi

Şık masa düzenleri

Birbirinden farklı konsptlere sahip,fakat hepsi de birbirinden şık olan masa düzenleri karşınızda..Bulunulan ortama veya günün özelliğine göre, benzer masa düzenlerini siz de oluşturabilirsiniz.Bence masa düzeni en az yemekler kadar güzel olmalı.Masanın göze hitap etmesi önemli ..


Yukarıdaki masa,sevgililer günü için hazırlanmış.Genelde kırmızı tonlarının kullanıldığı sevgililer günü masasında,bu kez beyaz ve bej tonları kullanılmış.Beyaz çiçekler de masum ve saf bir görüntü oluşturmuş.. Kaynak


Bu temada taze yeşil yapraklar kullanılarak naturel bir masa düzeni oluşturulmuş.Çok doğal ve farklı görünüyor.Klasik masa düzenlerini,böyle farklı malzemelerle, sıradışı bir görünüme bürüyebilirsiniz.. Kaynak


Burada ise egzotik bir görüntü var.Ahşap aksesuarlar,masaya sade ve ilgi çekici bir görünüm vermiş. Kaynak
Bu fotoğraftaki kırmızı şık masa ise bir düğün masası.Oldukça göz alıcı görünüyor değil mi?Kaynak
Yukarıdaki masa ise bir Bali masası.Hasır amerikan servisler,kullanılan renkler ve abartıdan uzak sade bir masa düzeni var.Masalar deniz kenarında,kumların üzerine kurulmuş,çok hoşuma gitti..Kaynak
Bu masa düzeni,bahar mevsimlerini anımsattı bana.Canlı çiçekler masaya taze bir görüntü katmış,renkler doğal..Kaynak


Yukarıdaki masaya,piknik masası da denilebilir.Tahta sandalyeler salaş bir görüntü vermiş.Burada da taze çiçek ayrıntısı var.Kaynak


Bu dizayn,en beğendiğim masa düzenlerinden biri oldu.Rattan eşyaları ve ahşap görünümü seviyorum.Yeşil yemek takımı ve çiçekler de çok hoş görünüyor..Kaynak

İşte size cıvıl cıvıl bir kır düğünü masası konsepti.Ben çook beğendim,ya siz?Kaynak


Yukarıdaki masa, insanın içini açıyor.Mor çiçeklere bayıldım,sarı saksılarla beraber ne hoş duruyor.Kaynak

Turkuaz bir masanın bu kadar hoş görüneceği aklıma gelmemişti..Sade ve ferahlık veren bir görünümü var.Yaz akşamları için ideal olabilir..Kaynak

21 Haziran 2009 Pazar

Yeni Header'ım:)


Eda arkadaşıma ( http://sablonduzenleme.blogspot.com/ ) çookk teşekkür ederimm:) Harika çalışmalar yapmış benim için.Arka fonlar da harika olmuş,fakat ben arka fonu beyaz sevdiğim için değiştirmedim.Buradan ona,sizin huzurunuzda kucak dolusu sevgiler,öpücükler gönderiyorum.Teşekkür ederimm:) Yorumlarınızı bekliyorum:)Sevgiler..

16 Haziran 2009 Salı

Mosquito'nun kelebekli ayna çalışması


Bu ayna çalışması yaklaşık 10-15 gün önce bitmişti,bir türlü siteye koyma fırsatı bulamamıştım.Yapılış aşamalarını vs. çektim,son haline getirdim.Sergiye yolladım.Sonra bir haber geldi,dekorasyon yapılırken aynam kırılmış. :( Çok üzüldüm. İyiki fotoğraflarını çekmişim dedim kendi kendime. Şu an elimde kalanlar,yeni kestirilmiş bir ayna ve kelebekler..Tekrar yapılmayı bekliyorlar.Oysa ki gece 2'lere kadar bitirmeye uğraşmıştım ühü :(
Olsun sağlık olsun diyorum kendime ve anlatmaya koyuluyorum:))

İlk önce aynanın şeklini belirledim ve aynanın üzerine kalıpları yerleştirdim.


Sonra renkli camlardan kelebekleri kesmeye koyuldum.Sağ ve sol tarafın kelebeklerinin hepsini kestim,bir taraftan rodajlarını yaptım,yani makine ile kenarlarını düzelttim.


Kesilmiş olan camların,kalıp üzerindeki görüntüleri..



Sonra teker teker camların kenarlarını folyo ile sardım ve düzelttim.



Vee,en son aşama da -en zevkli olanı bana göre:) - lehimleme aşaması.Aşağıda çalıştığım masayı görüyorsunuz,biraz dağınık oluyor bu çalışma, görüntü kirliliği için affedin:))



Kelebekleri lehimleyip birbirine tutturdum.



Son olarak da,lehimlediğim kelebekleri iyice yıkadım.Biraz da cam sil ile parlattık mı iş tamamdır.Bazıları cila da sürüyor,güzel parlasın diye.Bende olmadığı için kullanmadım.

Ve aynanın üst kısmına folyo geçirip,kelebekleri aynaya lehimledim.İstenilirse soğuk silikon da kullanılabiliyormuş.Ben hiç kullanmadım,evde yoktu,lehim ile hallettim.


İşte bu kadar..:) Fotoğraflar cep telefonu ile çekildi, amatörce oldu,kusura bakmayın..

Sonu kötü oldu,kırıldı.Ama napalım biraz daha uğraşıp onaracağım.Yeni projelerde buluşmak üzere.Sevgiler:)

Farelerinden sıkılanlar için:)

Eğlenceli ürünlere merakınız varsa,bu mause'lar tam size göre! :) Şu biberli olan tam bana göreymiş:) Fiyatlar yaklaşık 30 $ civarı..

12 Haziran 2009 Cuma

Bir servis önerisi..


Bu fikri daha önceden aklımın bir köşesine yazmıştım fakat uygulamamıştım.Bugün nette dolaşırken , benzer birşey görünce aklıma geldi ve sizinle de paylaşmak istedim.Buz kalıplarının içine çeşitli meyve ya da meyve kabuğu parçacıklarını koyup,üzerine su ekleyip donduruyoruz.Sonra soğuk içeceğe,meyve suyuna, buz olarak bu küpleri attığımızda oldukça şık bir görüntü olacaktır..

Sizde değişik meyveler,meyve kabukları ve hatta sert yapraklarla deneyebilirsiniz.Özellikle yaz aylarında uygulayabileceğimiz şık ve pratik bir fikir.Sevgiler..

Kaynak

11 Haziran 2009 Perşembe

Neşeli mutfak önlükleri


Evett bu ara dikişe taktım biliyorsunuz :) Dikiş dikmeyi bilenler için mutfak önlükleri karşınızda..Kumaşın üzerine; kesilen motifi, cep olarak üst kısmı açıkta kalacak şekilde dikmişler.Hatta bence motif ayrı şekilde çalışılmalı,içine hafif elyaf konulup biraz bombeli görünümü olmalı,ve sonra önlüğe dikilmeli. Sadece bir fikir:))

10 Haziran 2009 Çarşamba

İnek Cumhuriyeti:)





Bu sitede herşey inekli :) El aletlerinden süs eşyalarına,radyodan şemsiyeye,çantalara kadar herşey..Bayıldım ben , kullandığım eşyalarda hayvan şekillerini seviyorum,objelere şirinlik katıyor.Haydi siz de buyrun:)

9 Haziran 2009 Salı

Ev içi saunalar



Evin içine kurulan saunalar şimdi moda.Yeriniz müsaitse,evin bir kısmını sauna yaptırabiliyorsunuz.Hatta bir ara ,'küçük tuvaletinizi saunaya dönüştürelim' diye ilanlar görüyordum sürekli..Size sunduğum sauna dizaynları ise oldukça modern.Duşakabinleri de beğendim..

4 Haziran 2009 Perşembe

Süper bir reklam !


Bu dev poster Oldtimer restoranlarına ait.Bir tünel girişine asılmış.Oldukça dikkat çekici bir reklam,ilk kez karşısına çıkan birinde şaşkınlık yaratacaktır.Akıllıca bir fikir olmuş,kim düşündüyse tebrik ediyorum buradan:)

Hamburger yatak


Sizce de rahat görünmüyor mu? :) Neşeli ve esprili bir dizayn olmuş..Eminim kendilerini hamburger köftesi gibi hissediyorlardır :))

3 Haziran 2009 Çarşamba

Alkolsüz kokteyller

Yaz geldiii :)) İnternetten serinletici içecek tarifleri araştırıyordum. http://www.morbiber.com/ diye güzel bir site karşıma çıktı.Hemen üye oldum.Sadece alkolsüz kokteyller değil,bir sürü değişik yiyecek ve içeceklerin paylaşıldığı bir site olduğunu gördüm.Üye olanlar kendi tariflerini yolluyorlar ve böylece site bir yemek paylaşım sitesi oluyor.Hoşuma gitti..İsmi de çok şekermişş :) Bu siteden beğendiğim birkaç tarifi sunuyorumm;

Pembe Smoothie

Malzemeler:
- Çeyrek çay kaşığı vanilya esansı- 1/3 su bardağı yaban mersini- 1/3 su bardağı ahududu- Yarım su bardağı elma suyu- Birkaç nane yaprağı- Çeyrek su bardağı yağsız yoğurt- 3 buz küpü- 1 muz
Yapılışı:
Yapım için size gereken bir blender. Blender’ın içine önce muzu dilimleyerek atın. Ardından yaban mersinlerini ve ahududuları ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra yoğurdu ve elma suyunu da ekleyin. Nane yaprakları, buz küpleri ve vanilyayı da ekledikten sonra, iyice blender’dan geçirdiğiniz karışımınız hazır.Tavsiye: Aman normal mutfak robotuna buz küpleri atmayı denemeyin.

Çikolata Fıstık Ezmeli Milkshake

Malzemeler:
120ml vanilyalı dondurma 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi yarım bardak süt çikolatalı dondurma çırpılmış krema dövülmüş fıstık ve parça çikolata
Yapılışı:
Vanilyalı dondurma ile fıstık ezmesini karıştırın. Sütü ekleyip blenderda çırpın. Üzerine iki top çikolatalı dondurma ilave edip krema ile tamamlayın. Fıstık ve çikolata parçalarıyla süsleyin.

Bali


Malzemeler:
3 cl armut suyu, 3 cl ananas suyu, 3 cl kayısı suyu, 1 cl limon suyu,Küp buz,
Yapılışı:
Malzemeler Shaker ile çalkalanır. Flüt bardakta 2 küp buz ile sunulur.

Tariflerin devamı için morbiber'e buyrun :)

1 Haziran 2009 Pazartesi

Saç bantları ve bileklikler



El yapımı olan bu ürünler,orijinal ve şık geldi gözüme.Kumaştan yapılmış ve Etsy'de satışa sunuluyor.Diğer ürünler için buyrun..