31 Mayıs 2009 Pazar

Dondurma biçiminde sabunlar..





Bayıldım ben bu sabunlara..Çok şirin görünüyorlar..İnsanın yiyesi geliyor :))Paketlemeleri de başarılı.El yapımıymış..Karpuzlu,limonlu,vanilyalı-çikolatalı gibi çeşitleri var.

28 Mayıs 2009 Perşembe

Mosquito'nun Köylü Kızı


Size bahsettiğim proje sonunda bitti :) Ah bu köylü kızının başına neler geldi,neler:) Her aşamasında bir problem..Herkesin söylediği şey,''yok yok nazar var herhalde,bu kadar aksilik olmaz'' oldu:))

Kestiğim kumlu camlara ebru aldık,sonra da vitray yaptım.Normalde bir ürünün vitray olması için ışık alması gerekir, ben bu ürünü tablo olarak yaptım.Fotoğraflar telefonla çekildiği için net olmayabilir.
Bilmeyenler için biraz anlatayım. Normalde vitray,renkli camlarla yapılır.Ama bu köylü kızı ,daha farklı bir proje.Ebru ile vitray ortak çalışması denilebilir. Sadece ufak birkaç yerinde (başörtüsü,saçları ,ayakkabıları,yapraklar vs.) renkli cam kullanıdı.

Önce kumlu camları,eskiz kağıdındaki şekillere uygun kestim.Sonra kumlu camlara ebru aldık..


Yukarıdaki fotoğrafta,fonuna yeni ebru alınmıştı,kurumaya bırakıldı..


Kuruduktan sonra da folyoladım ve en son olarak lehim yaptım.Böyle hemencecik anlattığıma bakmayın,çok uğraştırdı beni :) Eksikleri olsa da yine de son hali hoşuma gitti..Son olarak gümüş renkli bir çerçeve yapıldı..Yeni projelerde buluşmak üzere:)

27 Mayıs 2009 Çarşamba

İlginç bir dizayn: Valizden koltuklar



Hayal gücü değil mi? Aklımızın ucuna gelmeyen bir dizayn, bir başkasının aklına gelebiliyor ve ortaya enteresan fikirler çıkabiliyor.Bu tanıma uyan bir tasarım karşınızda..Oldukça da işlevsel olduğunu düşünüyorum. Özellikle küçük evleri olanların yer sorununa karşı, eşyaları, hem oturma yeri,hem de yaslandığımız yerde bulunan valizler sayesinde toparlayıcı özelliğe sahip..

Burada herşey parmak arası! :)





Flip-flop denilen parmak arası terlikler, ürünlerin dizaynına şirin ve esprili bir görünüm katıyorlar..Daha fazlası için buyrun..

26 Mayıs 2009 Salı

Renkli mandallar..


Renkli ,şirin ve cıvıl cıvıl olan el yapımı eşyalara karşı olan merakımı,postlarımdan siz de anladınız sanırım :)) Bu mandalları çok beğendim. Zaten tahta mandallara merakım vardı,bu renkli mandalları görünce daha bir sevdimm:)Boyayıp,üzerlerine,istediğimiz türden bir ayrıntıyı yapıştırarak sevimli mandallar elde edebiliriz. 4'lü setler 4 $'a satılıyormuş.

Oynarken güvende olsunlar..


Plastik oyuncakların, çocukların sağlığına zararlı olduklarını sanırım artık bilmeyen kalmadı.Oynamaları için tahtadan yapılan oyuncaklar veya örgü oyuncaklar gibi, doğal malzemelerden yapılmış oyuncaklar alınmalı.Bu tahta oyuncakların şekilleri de çok şirin,çok şekerler..Fiyatları 4,5 $'dan başlıyor.Etsy'de satışa sunulmuş.Diğer modeller için buyrun..

25 Mayıs 2009 Pazartesi

Bu pastalar harikaaa!.


Nasıl bir emek bu,nasıl bir sabır işi..Her bir ayrıntı ile ince ince uğraşılmış.Fikirler de oldukça orijinal.Linkte daha onlarcası var.Aralarından seçebildiğim kadarıyla sizlere sunmaya çalıştım.Özellikle şeker hamurlu pasta yapabilen hanımlara örnek olabilecek modeller.Gerçekten başarılı..

Neşeli saksılar


Bu çevre dostu,sırlı seramikten yapılmış saksılar Japonya'dan..Bu saksılar ile,çocuklarınıza eğlenceli bir biçimde çim yetiştirmeyi öğretebilirsiniz.Çimlerin büyüme süresi 2 haftaymış.Fiyatı 19,95 $.Bence bu saksıları kendimiz de yapabiliriz.Seramik bir kasenin üzerine ağız, göz çizeriz.Ayaklarını da keçeden yaparız.Nasıl ama? :)

22 Mayıs 2009 Cuma

Kağıttan mini çantalar


Uzaktan bakılınca kumaş sanmıştım,yazıyı okuyunca kağıttan yapıldıklarını gördüm.Hepsi birbirinden şık.Desenler harika.Fiyatları da 7 $ mış..

Hepsi fermuar'dan..






Enteresan ve herkesin yapabileceği,değişiklikten hoşlananlar için fermuardan yapılan takılar karşınızda..

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Orijinal takılardan hoşlananlar için..










Vice and Vanity ; daha çok kolye,bileklik ve broş üreten bir tasarım stüdyosu.Takılar resimlerde görüldüğü gibi oldukça orijinal.Metal ve keçe gibi malzemeler kullanılmış.Fiyatlar 79 $ ile 169 $ arasında değişiyor..

18 Mayıs 2009 Pazartesi

Plastik poşetten botlar

Geri dönüşüm çalışmalarını sevdiğimi biliyorsunuz sanırım.Nette birşey bakarken karşıma bu botlar çıktı.Modelini beğendim ve siteye tıkladım.Meğer sadece güzel modeli olan sıradan botlar değilmiş bunlar,aynı zamanda çevreyi koruyan botlarmış.Polietilen plastik poşetlerden yapılmışlar ve suya dayanıklılarmış.Tasarımcısı Camila Labra.Fiyatı da 45$.

Teneke kutular

Bu kutular el yapımı.Sitede teneke kutular düz beyaz renkte satılıyor.Siz alıp boyuyorsunuz.Becerebilir miyim bilmiyorum ama,bana göre çok şık olmuş,çok güzel süslemişler.Aranızda o kadar becerikli hanımlar var ki,bence ortaya harika şeyler çıkabilir..Teneke kutular, kilitli oluşu itibarı ile oldukça kullanışlı.Şekilleri de güzel..

17 Mayıs 2009 Pazar

Tavşanlı sepet yapımı


Evinizdeki bazı eşyalarınızı toparlamaya yarayacak ürünler kullanışlı oluyorlar.Bu ürün de bunlardan biri. Mesela dikiş eşyalarınızı koyabilirsiniz.Bu sitede tavşanlı sepetin yapımı aşama aşama anlatılmış,oldukça da ayrıntılı anlatmışlar.Dikiş bilenler rahatlıkla yapabilirler..

Yiyecek mekanları:)




Çeşitli yiyecekleri farklı alanlar gibi yorumlayıp,orada yapılan aktiviteleri gösteren çalışmalar karşınızda.Özellikli kivili olan hoşuma gitti..

Kağıt bebekler



Bombay Paperie'nin dizaynları olan kağıt bebekler şirin ve aynı zamanda komikmiş:)

İğneleriniz için 2


Bu iğnelikler çok güzel.Neşeli,renkli..Fotoğraflar da ayrı bir özel.Fonu,üzerindeki iğneleri vs.Çok hoşuma gitti..

16 Mayıs 2009 Cumartesi

İlginç topuklar


Bir süre önce Tasarım Mekanından Medinem'in paylaşıma sunduğu örümcekli ayakkabıların benzerleri karşınızda..O ayakabılar için 'herhalde giymeye cesaret edemem'demiştim.Bu ayakkabılar daha bir sevimli olmasına karşın,yine de giyilmesi zor gibi görünüyor.Ama dizaynları değişikmiş..

14 Mayıs 2009 Perşembe

İlkbahar masa dekorasyonu

Sizce de baharı anımsatmıyorlar mı? Hepsi ayrı ayrı çok hoş görünüyor.Özellikle peçete halkalarına ve masa örtüsüne bayıldım.Vazo da çok şıkmış..

Örgüden koltuk kılıfları





Örgü örmeyi bilenler için güzel bir fikir olabilir.Plastik,basit bir sandalyenin üzerine örülen koltuk kılıfı,sandalyeyi bambaşka bir havaya büründürecek..

Kaynak